Музеј Младеновца

Музеј Младеновца је основан 22. септембра 1982. године, одлуком Скупштине општине Младеновац, а на иницијативу Савеза бораца. Као институција у оснивању радио је до 5. марта 1985. године, када је интегрисан са Музејом града Београда, у чијем саставу је и данас. Захваљујући улагањима Секретаријата за културу Града Београда и Министарства привреде Републике Србије, 2018. године реконструкцијом зграде је добијен савремен и технички опремљен објекат за обављање музеолошких делатности.

Музеј је комплексног типа са разноврсним културно-историјским и уметничким предметима везаним за живот човека од далеке прошлости до данас са територије општине Младеновац. Збирке садрже материјал значајан за општину, а поједини садржаји припадају културном богатству Београда и Србије.

Осим основне музеолошке делатности, односно чувања покретних културних добара, обухвата истраживачки рад и  публиковање. Уз сталну поставку музеја повремено се излажу тематске и гостујуће изложбе. У изложбеном простору се организују стручна и научна предавања из области археологије, историје, етнологије и ликовне уметности.

Прегледајте предмете изложене у Музеју Младеновца
На нашем дигиталном депоу можете погледати и предмете из других музеја и збирки
Музеја града Београда.
Радно време

Понедељак: затворен
Утораксреда, четвртак и субота: 10-17 часова
Петак: 10-18 часова
Недеља: 10-14 часова

контакт информације

Адреса: Краља Александра Обреновића 69, Младеновац 
Тел: 011 8232 969, 060 5005190
Мејлvelibor.katic@mgb.org.rs

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН
Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ