Едукација
ДЕЧЈИ КЛУБ

Дечји клуб Музеја града Београда oснован је крајем 2008. године, са циљем да развија и реализује истраживачке, едукативне и креативне програме за децу и младе, од предшколског до средњошколског узраста, користећи као ресурс културну баштину, музејске збирке, сталне поставке или тематске изложбе у својим музејима у саставу.

Програм је започет као слободни позив за индивидуалне посетиоце, али је током времена прерастао у сарадњу са вртићима и школама, да би од 2013. године то постао готово доминантан модел рада, из више разлога. У том смислу, едукативни програми и радионице повезане су са наставним градивом и програмима различитих предмета у основним и средњим школама, а реализују их кустоси Музеја града Београда у сарадњи са спољним сарадницима.

Остале активности Дечјег клуба подразумевају: вођења кроз сталне поставке или тематске изложбе прилагођена узрасту деце, гостовања у вртићима и школама, рад са децом са сметњама у развоју, наградне конкурсе, посебне пројекте, изложбе дечјих радова са одржаних радионица, гостовања путујућих едукативних изложби у школама, библиотекама, културним центрима...

Посебна активност Музеја града Београда која је реализована кроз Дечји клуб је иницијатива и организација манифестације Тржница идеја, која је замишљена као платформа за представљање едукативних програма установа културе просветним радницима, са циљем повезивања ресора образовања и културе кроз укључивање едукативних садржаја установа културе у школске програме. Пилот пројекат одржан је 2011. године, а у периоду од 2015. до 2019. године Тржница идеја одржавана је сваке године.

ДЕЧЈИ КЛУБ - АКТУЕЛНЕ РАДИОНИЦЕ
Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ