НА КАФИ КОД КНЕГИЊЕ ЉУБИЦЕ - ПУТОВАЊЕ У ИСТОРИЈУ КРОЗ ИСПОВЕСТ ВЛАДАРКЕ ОБНОВЉЕНЕ СРБИЈЕ

Монодрама "На кафи код кнегиње Љубице" је први музејски театар код нас који је настао 2009. године, и више од деценију се успешно изводи у аутентичном амбијету Конака кнегиње Љубице.

Посетиоци Конака кнегиње Љубице су у прилици да буду дочекани у здању из 19.века, и да кроз животну исповест кнегиње Љубице Обреновић, уз послужење кафом и ратлуком, на упечатљив и интерактиван начин упознају прву владарку обновљене Србије. Крећући се кроз одаје старог Конака у којем је Кнегиња живела, гости „кнегиње“ ће сазнати чињенице о најзначајнијим догађајима и личностима из времена кнеза Милоша Обреновића, о сложеном односу кнеза Милоша и кнегиње Љубице, о начину опремања домова, одевању и васпитавању деце.

Монодраму изводи:

Наташа Поповска, музејски саветник Музеја града Београда

Аутор текста и сценарија:

Наташа Поповска

Информације за посетиоце

Монодрама "На кафи код кнегиње Љубице" одржава се у Конаку кнегиње Љубице.

Представа траје сат времена, након чега посетиоци могу обићи цео Конак и погледати сталну изложбену поставку “Ентеријери београдских кућа 19. века”. У Конак је неопходно доћи најмање 10 минута пре њеног почетка. Број места је ограничен на 45 по термину. Представа се препоручује особама старијим од 10 година. Није дозвољено симултано превођење током трајања монодраме.

Улазнице се, по цени од 450 динара, могу купити на благајни Конака кнегиње Љубице, на продајним местима https://www.tickets.rs/partners, као и online на сајту www.tickets.rs.

Програм се изводи на српском и енглеском језику, могуће је организовати ванредне термине.

За све додатне информације и заказивање термина можете се обратити путем мејла marina.vasic@mgb.org.rs или телефона 060 500 51 66, 011 263 82 64.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ