Салон Музеја града Београда почиње са радом

У саставу Музеја града Београда с радом је започео САЛОН Музеја града Београда. Отпочињањем рада Салона, означава се нова ера у активностима Музеја града Београда.

Новим изложбеним простором, галеријског типа установа по први пут након 120 година почиње активно да учествује у представљању савремених стваралаца са намером да се нове поетике на једнако квалитетан начин, подједнако оним историјским, представе публици.

Имајући у виду превасходно савремено стваралаштво и потребу да се подржи наша ликовна сцена, овим активностима Музеј на свој начин реализује своју максиму − подржавањем садашњег, креирамо будуће историјско наслеђе.

Простор који функцијом задовољава захтевне излагачке стандарде представља јединствено место сусрета аутора, теоретичара и публике у области савременог стваралаштва ликовне и примењене сцене, као и нових медија. На преко 500 квадратних метара, ова галерија пружа безброј могућности за реализацију различитих уметничких концепата.

Радом Салона Музеја града Београда, наши, а и страни ствараоци и продуценти, добијаjу партнера за активно учешће у креирању и реализацији програма и тиме приближе светске актуелне уметничке трендове домаћој публици.

Свечано отварање изложбе „Unplugged – уметност без струје“ у Салону Музеја града Београда је заказано за 26. септембар, с почетком у 19 часова.  На изложби ће бити приказана дела из колекције Музеја града Београда.

Салон је отворен од уторка до недеље у периоду од 12 до 20 часова, а понедељком је затворен. Налази се на адреси Булевар краља Александра 32.

Више детаља о Салону Музеја града Београда пронађите на ОВОМ ЛИНКУ.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ