СТАРОГРАДСКО ЛЕТО И ТОКОМ АВГУСТА

Због великог интересовања за активности Музеја града Београда, које се организују у сарадњи са Општином Стари град,  у оквиру манифестације Старогорадско лето, настављамо дружење и током августа  на дечијим радионицама и специјалном тури у Музеју Јована Цвијића.

Сви програми су бесплатни. Због ограниченог броја места, потребно је да се пријавите преко Услужног центра Општине Стари град.

Распоред програма

Суботом 6, 13, 20 и 27. августа, с почетком у 11 часова, сви школарци су позвани на радионицу израде мозаика у Конаку кнегиње Љубице.

Дечија радионица израде мозаика одржава се у Конаку кнегигње Љубице.

Број места: 10

Дечија радионица изрде мозаика је намењена деци узраста од 7-14 година. Циљ радионице је да деца уз кустосе Музеја града Београда науче како су Римљани живели и украшавали животни амбијент, којим су се техникама служили као И које сцене из свакодневног живота су користили на својим мозаицима.

Учесници ће своје мозаике понети са собом као сувенир.

Недељом 7, 14 и 21. августа, с почетком у 11 часова, позивамо све школарце да нам се придруже на археолошкој радионици.

Археолошка радионица „Оштро око, веште руке“, одржава се у Конаку Кнегиње Љубице

Број места: 15

Археолошка радионица намењена је деци од 6 до 12 година, почиње кратким уводним разговором о томе шта је археологија и зашто је важна конзервација, а затим следе активности које се одвијају на три пункта:

– археолошка сонда – симулација археолошког ископавања

– проналажење делова истих керамичких предмета и њихово састављање лепљењем

– анализа и попуњавање досијеа предмета из музејских збирки и смишљање прича о задатом предмету

Похађање радионице је бесплатно. Број места је ограничен и потребно је пријавити се преко Услужног центра општине Стари град.

 

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ