Збирка накита Музеја града Београда на смотри јувелирског сајма у хотелу Хилтон

Италијански институт за спољну трговину представља актеулне произвођаче накита из Италије. Јувелирски рад ексклузивних радионица накита приказан je у Хотелу Хилтон у Београду, у уторак 28. јуна.

Имајући у виду да се ова излагачка манифестација одржава у престоници, Музеју града Београда је припала част да посетиоцима изложи и прикаже накит из музејског фонда. У питању су експонати који датирају из периода Римског доба с краја 3. и почетка 4. века, са територије Београда. Присутни су могли да виде јединствену, музејску, јувелирску збирку женског накита, начињену од племенитих метала, драгог камења, стакла и животињских костију. Изузетно вредне у материјалном и историјском смислу, изложене огрлице, минђуше, прстење, наруквице, укоснице и брошеви дале увид посетиоцима у древну прошлост и тадашње актуелне јувелирске технике, од којих су се неке и данас задржале.

Уз 18 излагача из Италије, пристуни су имали прилику да виде радове 20 златарских кућа из Србије; и 30 представника овог заната из региона.

Ову јединствену смотру међународног јувелирског умећа отворили су његова екселенција, амбасадор Републике Италије у Србији, господин Лука Гори и директорка Музеја града Београда, госпођа Јелена Медаковић.

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ