Матине Концерт у Конаку кнегиње Љубице

Матине концерт на којем ће наступити Ана Веселиновић и Лазар Николић биће одржан 22. маја у 12 часова у Конаку кнегиње Љубице.

Ања Веселиновић (1997, Београд) је почела са шест година да свира клавир у основној музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у класи професорке Снежане Милчић, у Вршцу. До краја основне је учествовала је на бројним  такмичењима широм Србије, као и на међународним такмичењима где је освајала награде.

Средњу музичку школу завршила је у класи проф. Филипа Маџункова. У том периоду је похађала бројне мастер класове и радионице, код професора као што су: Игор Ласко, Јокут Михајловић, Јури Кот, Антон Гришанин и други. Учествовала је на републичком такмичењу у Београду, затим на београдској „Шопенијади“, као и на ревији младих талената у Сремским Карловцима. Дипломирала је са 16 година, одржавши солистички концерт у свечаној конгресној дворани „Миленијум“ у Вршцу.

Даље образовање је наставила у Русији, у Нижњем Новгороду, на државном музичком конзерваторијуму „Михаил Иванович Глинка“, где је са 17 година уписала нулту годину у класи уваженог професора и шефа клавирске катедре, проф. Валерија Георгијевича Старињина.

Током студирања је својим посвећеним радом и учењем остваривала одличне оцене и учествовала на бројним свечаним концертима у оквиру конзерваторијума у Нижњем Новгороду, као и на концерту на московском конзерваторијуму „Чајковски“, поводом обележавања Дана победе у Русији.

Завршила је трећу годину студија у Русији са одличним просеком, након чега је решила је да се врати у Србију и на Факултету музичке уметности у Београду доврши студије. Трећу и четврту годину је завршила у класи професора Владимира Цвијћа, а тренутно је на мастер студијама у класи проф. Љиљане Вукеље. Током овог периода је почела да се интезивно бави камерном музиком, са виолинистом и колегом Лазаром Николићем, (класа проф. Јасна Туцовић) а имала је прилику и да стекне радно искуство у музичким школама „Станковић“ и „Коста Манојловић“ у Београду.

Лазар Николић (1995, Смедерово) започео је музичко образовање у класи проф. Зорана Вељковића 2004. године у музичкој школи “Стеван Мокрањац” у Пожаревцу, у чијој класи наставља да похађа основно и средње музичко образовање.

Освојио је низ наградана такмичењима: 10 првих, две друге и три треће са виолином, као и 5 првих награда из солфеђа са теоријом музике у класи проф. Татјане Босић. Школске 2009/2010. године проглашен је за ђака генерације за основно музичко образовање, а 2013/2014. за ђака генерације за средњошколско музичко образовање.

Факултет музичке уметности уписује 2014. године, у класи проф. Гордане Матијевић Недељковић. Током студија одлази на програм Ерасмус+, размену студената у Виго, где употпуњује знање и искуство о свом инструменту код проф. Марио Перис Салом, похађа мастерклас код виолинисте Давид Гримал-а, и свира као активни члан симфонијског оркестра “430” на више пројеката.

Основне студије завршавио је 2018. године, након којих одлази у Ченгду, Кину, где је био запослен као стални члан Сечуанског симфонијског оркестра.

У Србију се враћа 2020. године где уписује мастер академске студије на Факултету музичке уметности, у класи проф. Гордане Матијевић Недељковић. Члан Гудача Св. Ђорђа.

Тренутно похађа студије камерне музике у класи проф. Јасне Туцовић.

Програм:

Ј. С. Бах – Чакона из Партите бр. 2

 

К. Дебиси – Соната за виолину и клавир у ге молу Л 140

I Allegro vivo

II Intermède: Fantasque et léger

III Finale: Très animé

 

С. Франк – Соната за виолину и клавир у А дуру

I Allegretto ben moderato

II Allegro

III Recitativo-Fantasia: Ben moderato

IV Allegretto poco mosso

Новости из Музеја града Београда
у вашем сандучету.
ПОТВРДИ