Музички сводови Београда

Пројекат Музички сводови Београда покренут је 2015. године у сарадњи са организацијом Културни елемент, са основном идејом да се постојеће музејске поставке или тематске изложбе Музеја града Београда додатно оплемене и афирмишу реализацијом квалитетних, разноврсних и атрактивних музичких програма.

Сједињујући музику са другим уметностима, осмишљавају се и реализују музички програми и музичко-сценски перформанси у музејима у саставу Музеја града Београда (Конак кнегиње Љубице, Ресавска 40б, Музеј бањичког логора, Музеј Паје Јовановић, Музеј Иве Андрића).

У програмима учествују уметници различитих профила, а продукција и реализација укључује чланове и сараднике организације Културни елемент.

Клавирски квинтет Quintessenza, у саставу Даница Дујаковић (клавир), Ања Петковић и Дуња Петковска (виолине), Милена Брзаковић (виола) и Ангелина Живковић (виолончело), делује као студентски ансамбл две године. Основан у склопу наставе камерне музике на основним студијама извођачких одсека ФМУ, квинтет је врло брзо превазишао уобичајени ниво студентског извођења камерне музике, издвајајући се као један од најквалитетнијих и најупечатљивијих ансамбала у својој генерацији. 

Музички сводови Београда - Архива

Шопен и Жорж Санд
Концерти у атељеу
Кристална ноћ
Црвени октобар
Штуке су долетеле у зору
Амадеус
  • 26. април 2017. у 20ч
  • Конак кнегиње Љубице
  • Амадеус

Зимско путовање
Plaisir d'amour
Quod Fatum
  • 29. јул 2016. у 20ч
  • Конак кнегиње Љубице
  • Quod Fatum

Гласови под сводовима
Star Harps - До краја света
Star Harps - Ева Томшич
Меланхолија
Дирер као инспирација