Музички сводови Београда

Пројекат Музички сводови Београда покренут је 2015. године у сарадњи са организацијом Културни елемент, са основном идејом да се постојеће музејске поставке или тематске изложбе Музеја града Београда додатно оплемене и афирмишу реализацијом квалитетних, разноврсних и атрактивних музичких програма.

Сједињујући музику са другим уметностима, осмишљавају се и реализују музички програми и музичко-сценски перформанси у музејима у саставу Музеја града Београда (Конак кнегиње Љубице, Ресавска 40б, Музеј бањичког логора, Музеј Паје Јовановић, Музеј Иве Андрића).

У програмима учествују уметници различитих профила, а продукција и реализација укључује чланове и сараднике организације Културни елемент.

Млади пар који тек што је започео своју везу, ишао је ка Барселони где их је чекао брод за Мајорку. Била је то 1838. година, а Фредерик Шопен и Жорж Санд одлучили су да зиму проведу на Мајорци, на топлом медитеранском ваздуху, далеко од очију јавности, мужа Жорж Санд и љубопитљивих познаника. У периоду од 9 година колико је трајала њихова веза, настајала су нека од најзначајнијих Шопенових дела и развила се веза која и данас привлачи велику пажњу.

Музички сводови Београда - Архива

Шопен и Жорж Санд
Концерти у атељеу
Кристална ноћ
Црвени октобар
Штуке су долетеле у зору
Амадеус
  • 26. април 2017. у 20ч
  • Конак кнегиње Љубице
  • Амадеус

Зимско путовање
Plaisir d'amour
Quod Fatum
  • 29. јул 2016. у 20ч
  • Конак кнегиње Љубице
  • Quod Fatum

Гласови под сводовима
Star Harps - До краја света
Star Harps - Ева Томшич
Меланхолија
Дирер као инспирација